MSRV De Reest heeft op dit moment twee roeisloepen.

Minimug

De Minimug is van oudsher een met riemen en zeil getuigde, houten overnaadse reddingssloep in 1950 gebouwd door werf H. Kerstholt Groningen voor koopvaardijschip Excelsior, Amsterdam. Daarna is deze gebruikt als als recreatie-zeilsloep.

Door Roeisloepvereniging Den Bealch is deze in 1998 omgebouwd tot roeisloep heeft de sloep de naam Trochbitter (Fries voor Doorbijter) meegekregen en heeft tot op heden steeds als roeisloep dienst gedaan verschillende verenigingen onder de naam "Nail it" en "Lyts Leeuwke". In augustus 2020 is deze sloep van Watersportverening Zevenwolden uit Lemmer over genomen en is zij na een zorgvuldige restauratie Minimug gedoopt. Het woord "mug" in deze naam refereert aan de geuzennaam die Meppeler inwoners hebben, naar een oude legende over de vermeende rook uit de kerktoren dat later een zwerm muggen bleek

De Minimug is een 6-dols roeisloep met afmetingen van ca. 4,75 m × 2,0 m × 0,75 m (lengte × breedte × hoogte) en weegt ca. 535 kg. Het HT-nummer zorgt ervoor dat we ieder jaar aan de Koningsrace van het sloeproeien, de Harlingen-Terschelling roeirace mee mogen doen.

Meppeler Mug

De Meppeler Mug is een in 2008 door Q-Boat gebouwde polyester Kuikensloep (bouwnummer 03) oorspronkelijk "Branie" genaamd. In oktober 2021 is deze sloep door de originele bouwer gerestaureerd en is deze aangekocht om de snelle groei van onze vereniging verder te stimuleren. Tijdens een verenigingsborrel hebben we de nieuwe naam gekozen: Meppeler Mug, eveneens naar de oude legende.

De Meppeler mug is een 8-dols roeisloep met afmetingen van ca. 7,9 m × 2,25 m × 0,9 m (lengte × breedte × hoogte) en weegt ca. 515 kg exclusief bemanning. Het lage gewicht en de slanke rompvorm zorgen ervoor dat deze sloep weinig weerstand heeft en er daardoor snel mee geroeid kan worden.

Meppeler Mug